Barion Pixel

2018 a Feeder Adventures versenyein

Egy teljes szezon zárult le november 11-én a Feeder Adventures versenyein, két különálló sorozattal.


Én személy szerint élveztem, és a kezdeti nehézségek a végére már egész jól kiküszöbölődtek. Tetszett, ahogy láttam fejlődni a horgászokat versenyről versenyre, és néhányuknak igen komoly tehetségük is van hozzá. Eleinte próbáltam kedvükben járni a versenyzőknek, mert mégiscsak ők a tapasztaltabbak, gondoltam, de hamar rá kellett jönnöm, hogy akik mindenféle ötletekkel "segítették" a munkámat pont ők tűntek el a versenyekről. Mára azok kedvében járok, akik megtisztelnek és el is jönnek, ha már jelentkeztek.

A legsarkalatosabb kérdés a szabályzat volt, és annak betartatása. Nem egyszerű feladat, még a szervezőnek sem, hiszen itt nem dolgozunk versenybírókkal, szektorbírókkal, hanem abban bízva, hogy mindenki betartja az amúgy évek óta létező szabályzatot (halat.hu), fújjuk meg a dudát.

Persze, hogy a szavakat boncolgatva néhányan kikerülni szeretnék, de a komoly versenyzők, amúgy ők vannak többségben, betartják a mindig aktuális szabályokat, és inkább taktikával, agyalással oldják meg az olykor nehézkes helyzetet. A halat.hu szabályzata kiegészült részemről egy "nincs ráetetés a bent lévő szerelékre" mondattal és ezt követtük egész évben.

A 40 kg-os szabály mellet, mely kimondja, hogy egy szákban egyszerre maximum 40 kg halat lehet tárolni, aki ez fölött mérlegel, annak a teljes száktartalma levonódik, jövőre új szabályokat is hozzunk az FA versenyeken. Lesz, akinek nem tetszik, de hogy kiegyenlítettebb küzdelem legyen az élő anyagot, korlátozzuk maximum 2 literre. Ezt is minden versenyen érvényessé tesszük, és ez szerint lehet majd készülni. No de elöljáróban ennyit, erre még a tél folyamán lesz idő.

Az idei évben nagyon sok versenyző vett részt a versenyeken. A halat.hu, oldalán ezt számosítani is lehet. (1000 fő felett a Feeder Adventures versenyein) Ekkora versenyző szám szerintem nem volt még egy évben sem, és ez azt jelenti számomra, hogy valamit jól csinálok, én is, és az elmúlt években a halat.hu is, hiszen én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ennyi embert egyedül össze tudtam volna hozni, versenyezni. Viszont ennek köszönhetően, volt jótékonyság is, mely igen jól sikerült. Köszönöm az oldal üzemeltetőinek a lehetőséget.

Mit is jelent ez a szám? Ez azt jelenti, hogy sokan vagyunk, akik szívesen töltjük a szabadidőnket a vízparton. És azt is jelenti, hogy mi is hozzátettünk a magyar gazdaság fejlődéséhez is. Tudom nem olcsó versenyezni, és örülök annak, hogy mégis sokan ott vagytok hétről hétre. 

A régi motorosok mellett megjelentek az új játékosok is. Egy teljesen új generáció, akik a régi mogyorófabotos horgászatot teljesen kihagyva, az új technikának és a legújabb etetőanyag és csali trendet követve, sikereket érnek el. Mit ne mondjak, versenyről versenyre megfigyelhető a fejlődés. Mindig akadnak, olyanok, akik kitűnnek a többiek közül, még ha néha csak hajszálon múlik is. Egymás között is versengés van, és ez így van jól.

A fiatalokat látni, hogy a tóparton remek közösségben találják meg a szórakozást, vagy sokszor az egész család horgászik, ez óriási.

A tapasztaltak pedig szinte minden évben ott vannak az élbolyban. Elég, ha csak Kovács Lászlót, vagy a Komáromi Csabát említem. És talán nem túlzok, ha a Bódis Jánost is kiemelem, mint a legtöbbet versenyző horgász.

 A végére hagytam az összetett eredményeket a 2018-as szezonra. Kettő sorozat zárult le november 11 -én. Az első a Szuperkupa 2018. A Feeder Adventures, második éve megrendezett sorozata ez.

Idén hét fordulóban mérték össze tudásukat a versenyzők, és mindegyik fordulót a Moby Dick verseny taván tartottuk meg. Ez egy egyedi pontozásos verseny, ahol a szektor első 1 pontot, a 2-2 pontot,a 3-3 pontot ,a 4-4 pontot és az 5-től felfelé,mindenki 5 pontot kap. Így a végéig izgalmas tudott maradni a verseny.

Egy fordulót, vagy a legrosszabb eredményt levontuk, a hat díjazott, akik névre szóló kupát kapnak pedig a következők:

Összetett I. Kovács László -13 pont - 195,63 kg

Összetett II. Bódis János - 16 pont - 164,48 kg

Összetett III. Kiss Csaba - 16 pont - 158,66 kg

Összetett IV. Nagy Zsolt (Csucsu) - 17 pont - 157,44 kg

Összetett V. Komáromi Csaba -20 pont - 176,72 kg

Összetett VI. Gyimesi Bence - 21 pont - 108,54 kg

A másik sorozat az éves sorozat lett, itt kénytelen voltam a női versenyeket is belevenni a sorozatba, mert 10 minimum versenynek kellet szerepelnie az eredményhez, és a legeredményesebb női horgászt is díjazni szerettem volna. Itt nem a három legjobban teljesítő horgászt díjaztam, hanem egy kis csavar azért itt is volt. Itt az évben elért szektorhelyezések alapján számolt a rendszer,és a négy díjazott a következő:

Legeredményesebb férfiversenyző Bódis János  - 22 pont  10 versenyen, és 325,36 kg fogott súllyal.

Legeredményesebb női versenyző Légradi Ibolya - 63 pont  10 versenyen és 149,65 kg fogott súly.

A legtöbb versenyen részt vett és a legtöbb halat fogó versenyző Komáromi Csaba - 11 verseny és 286,97 kg fogott súly

A legtöbb versenyen részt vett és a legkevesebb halat fogó versenyző, Poór Szabolcs lett 11 versennyel és 133,74 kg fogott súllyal.

A versenyzőket November 24-én este 7 órára várjuk, Bugyi községbe a Zsolti konyhája éttermében. Továbbá akik végigcsinálták a Szuperkupát szintén várjuk, hiszen nekik is lesz egy kis meglepetés. 

Nagyon sok mindenkinek kell megköszönnöm ezt a fantasztikus évet. A horgászoknak, akik ott voltak a versenyeken és azoknak is akik időben szóltak ,ha nem tudnak részt venni. A halat.hu üzemeltetőinek Doktorits Andrásnak és Balogh Lászlónak a rengeteg segítséget, és hogy használhattuk a rendszert.

A STÉG PRODUCT kiemelkedő támogatását egész évben, és a teljes STÉG csapat segítségét.

A horgászverseny rendezőknek, Benyus Lászlónak és Szekeres Tibornak, akik szintén sokat segítettek a kezdeti nehézségekben. Fabók Ferencnek, Marton Zsigának, Bodó Gyurinak, Bódis Jánosnak, akik a hibákat vették észre, és szóltak, hogy javítsák, szintén köszönöm.

A jövőbeni versenyek már készülnek, és biztosra veszem, hogy a változtatások ellenére, tovább tudjuk fokozni a versenyek színvonalát, és ezt a remek közösséget. 

Írás és képek: Pop Attila- Feederadventures

 

 

halat.hu    2018/11/19
Családi verseny Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Módra

Családi verseny Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Módra

Idén sokkal több versenyre terveztem eljutni mint az előző évben. Voltak köztük régi kedvelt rendezvények is, de volt két rendezvény amire már vágytam korábbi években is, de még nem jutottam el soha.
Vége a préri kupa selejtezőknek

Vége a préri kupa selejtezőknek

Kialakult a továbbjutók teljes névsora és a nyereménylista is teljes! Aki nyert napijegyet vagy svédasztalos ebédet, az a kupont az étteremben átveheti.
  • Online rendelés
    Rendelés feldolgozás: 8-16
  • Ingyenes szállítás
    14 999 Ft feletti vásárlásnál
  • Biztonságos vásárlás
    rendelési információk biztonságban vannak

Kosár

Végösszeg: 0 HUF
Vásárlás folytatásaPénztárhoz